سخنرانی رییس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور درچهارمین همایش ملی و سومین همایش بین المللی مهارت آموزی و اشتغال

سخنرانی دکتر کورش پرند، معاون وزیر و رییس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور درچهارمین همایش ملی و سومین همایش بین المللی مهارت آموزی و اشتغال

بسم الله الرحمن الرحیم
نسخه چاپی

سپاس خداوندی را که انسان را اشرف مخلوقات آفرید و تکامل او را در کار، و هنر او را در مهارت، فعالیت و تغییر و تحول رقم زد. سپاس خداوندی را که انسان را از سراشیبی جهل و کفر به سرای امن و ایمن یکتاپرستی و علم و دانش دعوت نمود و اوج رستگاری را در کار و فعالیت مفید که هم سنگ عبادت است نهاد.

سلام و صلوات خداوند بر حضرت محمد و خاندان مطهرش

سلام عرض می کنم حضور شما مهمانان و شرکت کنندگان محترم داخلی و خارجی


خداوند را شاکرم که توفیق یافتیم امروز «چهارمین همایش ملی و سومین همایش بین المللی مهارت آموزی و اشتغال» را به عنوان اولین و مهمترین گردهمایی اندیشمندان و پژوهشگران داخلی و خارجی در حوزه آموزشهای مهارتی و اشتغال، برگزار نماییم.

به عنوان رئیس همایش به تمامی حضار عزیز به ویژه مدعوین و میهمانان خارجی شرکت کننده خیر مقدم عرض می نمایم.

جهان امروز با توسعه فناوری و تغییرات گسترده برخاسته از آن، کشورها را ناگزیر از تغییر رویکرد «اقتصاد مبتنی بر منابع» به «اقتصاد مبتنی بر دانش» نموده و همین موضوع سبب شده تا سه محور نوآوری، فناوری و شایستگی در روند توسعه و پیشرفت از اهمیت قابل ملاحظه ای برخوردار شوند. بهبود شایستگی ها و مهارت های نیروی انسانی، و توانمندی های یادگیری آن ها از طریق یادگیری مادام العمر و بویژه از طریق گسترش

آموزش های فنی و حرفه ای مهم ترین ابزارهای دستیابی به این سه محور است. امروزه در اغلب کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه، آموزش­های فنی و حرفه­ای اهمیت بسیار زیادی پیدا کرده است و در برنامه ریزی توسعه کشورها نقش راهبردی را ایفا می کند. رشد فزاینده جمعیت، میزان بالای بیکاری و مشارکت روز افزون انسان­ها در فعالیت­های اقتصادی تقاضای جدیدی را برای آموزش نیروی انسانی ماهر و آموزش­های عملی ایجاد کرده است که این شرایط نیز به نوبه خود بر اهمیت حساس و حیاتی این آموزشها افزوده است.

  

در کشور جمهوری اسلامی ایران نیز آموزش های فنی و حرفه ای به عنوان یکی از راهکارها و ابزارهای مهم در توانمند سازی سرمایه های انسانی، یکی از اولویت های راهبردی برای سرآمدی است و همچنین می تواند به عنوان یکی از راهکارهای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی» باشد.

«سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور» به عنوان تنها متولی آموزش های فنی و حرفه ای غیر رسمی، گامهای مهمی را در عرصه پررنگ تر نمودن نقش این آموزشها برداشته است و این افتخار را دارد که با به ثمر رساندن بسیاری از برنامه ها و اهداف خود نقش مهمی در عرصه مهیا سازی نیروی کار ماهر و تحقق اشتغال داشته است.

سازمان آموزش فنی و حرفه­ای کشور باتوجه به اسناد بالادستی کشور همچون سند چشم انداز1404،

سیاست های کلی نظام اداری، اشتغال و اقتصاد مقاومتی، ابلاغ شده از سوی مقام معظم رهبری(مدظله العالی)، برنامه­­ی پنجم توسعه­ی اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، و با نگاه به منشور کاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی سند راهبردی مهارت و فناوری را به عنوان نقشه راه تحول و نوسازی در مجموعه خدمات، فرآیندها و فعالیت های این سازمان طراحی و تدوین نموده است و به منظور بسترسازی اجرای آن هرساله اقدام به تدوین " بسته اجرایی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در سطح ستاد و صف" نموده و براساس آن مجموعه فعالیتهای خود را اجرایی می کند. در سال جاری نیز باتوجه به الویتهای مهم و راهبردی کشور اقدام به تدوین "سند برنامه های تحول مهارت" نموده است.

این سند مشتمل بر 2 بخش کلیات و برنامه های اجرایی بوده و برنامه های عملیاتی را در 24 محور طبقه بندی نموده است. برای تحقق برنامه های این بسته اجرایی، آیین نامه ها، دستور العملها، شیوه نامه ها و پیوستهای اجرایی از سوی معاونتها و دفاتر ستادی تدوین و به حوزه صف ابلاغ می گردد.

ارتقای توامندیهای فناورانه، افزایش بهره وری نیروی کار بخشهای مختلف اقتصادی، تحقق انسجام در سیاستگذاری و برنامه ریزی آموزشهای فنی و حرفه ای، تضمین کیفیت آموزشهای فنی و حرفه ای، نهادینه سازی تأثیرگذاری در برنامه های کلان ملی، تنوع بخشی به الگوهای ارائه اموزشهای فنی و حرفه ای، بهسازی و نوسازی آموزشی، بسترسازی برای تحقق اشتغال پایدار و کاهش نرخ بیکاری، اصلاح و تقویت زیرساختهای قانونی آموزشهای فنی و حرفه ای در کشور و تقویت ارتباط بین آموزش های مهارتی، شایستگی و نیاز بازار کار از جمله استراتژیهای تدوین این سند برنامه های تحول مهارت بوده است.

سازمان آموزش فنی و حرفه­ای کشور در این سند 24 محور کاری را برای خود تدوین نموده که ارتقای شایستگیهای حرفه ای دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهها با رویکرد رفع نیاز بازار کار به نیروی متخصص، توانمندسازی وآموزشهای مهارتی روستاییان، عشایر، مناطق محروم و مرزی، تدوین و به روز رسانی استانداردهای آموزش شغل و شایستگی، اصلاح قوانین موجود و تدوین و تصویب قوانین، رتقای همکاری های بین بخشی ، توسعه آموزش مشاغل خانگی و خرد، آموزشهای بازار محور و ایجاد و توسعه بنگاههای خرد و کوچک، مشارکت موثر و اثربخش در تکمیل و ارتقاء مهارت شاغلین، حمایت از توسعه بخش خصوصی و مشارکت مردمی، تضمین کیفیت آموزش های فنی و حرفه ای، تحول، نوسازی و بهسازی آموزش های، تحقیق و توسعه و مشارکت در ارتقاء توانمندی های فناورانه، اهتمام به ترویج فرهنگ مهارت اموزی، کار و کارآفرینی، بهره گیری از فناوری اطلاعات و ارتباطات، توسعه منابع علمی – آموزشی و تحول سنجش و ارزشیابی مهارت، حضور موثر در عرصه بین المللی و تحقق دیپلماسی مهارت و سلامت اداری و حقوق شهروندی از جمله این محورها است.

اما از سوی دیگر آنچه هم راستا با ایجاد ساختارها، نظام ها، تدوین قوانین و رویه ها در مسیر توسعه آموزش های مهارتی و کاربرد این آموزش ها در عرصه عمل در کشور دارای اهمیت بوده و امری ضروری به نظر می رسد، رویکرد مدبرانه، علمی و مبتنی بر پژوهش و به ویژه آینده پژوهی به این آموزشها می باشد که در این عرصه نیز گامهای موثری برداشته شده است و برگزاری همایش های ملی و بین المللی مهارت آموزی و اشتغال یکی از آنهاست.

در سه سال گذشته با برگزاری « همایشهای ملی و بین المللی مهارت آموزی و اشتغال» با بهره مندی از آرا و اندیشه های صاحب نظران، متخصصان، اساتید و کارشناسان خبره آموزش های فنی و حرفه ای شاهد دستاوردهای ارزنده ای در حوزه آموزش های مهارتی بودیم .

در پایان ضرورت دارد به عنوان رییس همایش از تمامی دست اندرکاران برگزاری این همایش بویژه مشارکت مدعوین محترم خارجی، سخنرانان محترم و همچنین ارائه کنندگان مقاله تشکر نمایم. امید است که این همایش بتواند نگاهها و رویکردها به آموزش های مهارتی در ایران را موشکافانه تر و حساس تر نماید.

امیدوارم با الطاف خداوند متعال در سالی که به تدبیر مقام معظم رهبری(مدظله العالی) به نام سال "دولت و ملت؛ همدلی و همزبانی" نامگذاری شده است بتوانیم در مسیر مهارت آموزی جوانان خدمتی ماندگار را داشته باشیم و از این مسیر شاهد تحقق اهداف متعالی دولت تدبیر و امید در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به ویژه در عرصه اشتغال پایدار باشیم.


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.