باشگاه مهارت آموختگان سازمان آموزش فنی و حرفه ای

مقدمه  

          یکی از پایه های اساسی رشد و توسعه هر جامعه انسانی دانش و مهارت است. دانش اندوزی و به کارگیری آن برای ایجاد تحول در نظام زیستی ضمن آنکه مسیر حیات فردی و اجتماعی را مشخص می نماید، راه های دستیابی به تعالی را نیز برای شکوفایی استعدادها و توانمندی های مختلف فراهم می سازد.

             از این رو سازمان آموزش فنی و حرفه ای به عنوان پیش قراول عرصه اشاعه علوم مهارتی باید بتواند بنیانگذار " نو آوری و نو اندیشی نظام آموزش مهارت و فناوری " در مسیر تحقق اهداف بلند مدت و استراتژیک کشوراز طریق ارتقاء و انتقال دانش کار و فناوری ̨ به هنگام کردن مهارت های شغلی و افزایش مستمر و فزاینده بهره وری در تمامی سطوح تحصیلی مهارت و فناوری  باشد و بنابر تأکید رهبر عالیقدر انقلاب اسلامی "علم برای عمل اتم و اکملش همین کاری است که الان فنی و حرفه ای ها انجام می دهند و باید بدان عمل شود."

             این رهنمود صریح و روشن باید با سازماندهی ومنسجم ساختن تمامی فعالیت های علمی و مهارتی کارآموزان ، به عنوان نو اندیشان و آینده سازان حوزه مهارت کشور پذیرای گام های نخستین علمی و پژوهشی آنان بوده و زمینه بروز خلاقیت و گشایش عرصه تحقیق و تتبع را فراهم آورد و مسئولیت ایجابی این مسئله را به عنوان یک نهاد متولی بر عهده گرفت.

            بر این اساس معاونت پژوهشی سازمان " باشگاه مهارت آموختگان فنی و حرفه ای" را برای محقق ساختن این هدف بنیادین ایجاد می نماید .


به ادامه مطلب بروید .......


 

 

کلیات

            باشگاه مهارت آموختگان فنی و حرفه ای  ، باشگاهی است مجازی با هدف شناسایی ، جذب ، پرورش ، حمایت ، هدایت و اعتلای سطح علمی و مهارتی کارآموزان و جوانان با استعداد کشور از طریق شکل بخشیدن به آنها در قالب گروه های پژوهشی ، علمی و مهارتی زیر نظر سازمان آموزش فنی و حرفه ای تشکیل می گردد . مرکز باشگاه در معاونت پژوهش و برنامه ریزی سازمان خواهد بود .

 

 

دلایل توجیهی

    مهارت آموختگان  فنی و حرفه ای از یک منظر به عنوان محصول یا تولید نظام و سیستم آموزشی هستند . بر اساس اصل تعهد پذیری که معرف تعهد سازمان نسبت به ارزش ها و اعتقادات و عاملی در جهت پایداری در محیط رقابتی و  زمینه ای برای استمرار و تداوم حرکت آن می باشد ؛ نمی تواند نسبت به آینده محصول خود بی تفاوت باشد .

   یکی از شیوه هایی که سازمان را نسبت به وضعیت محصولات خود در محیط مطلع می سازد ؛ زنجیره ارتباط با مشتری  (CRM) می باشد. ارتباط با مشتری روشی است که سازمان را نسبت به کیفیت فعالیت های خود آگاه می کند .  سازمان آموزش فنی و حرفه ای نیز از این قاعده مستثنی نبوده و نیاز مند برقراری ارتباط با خروجی  (OUTPUT) نظام یا سیستم خود که همانا مهارت آموختگان هستند ؛ می باشد .

    یکی از ابزار هایی که این مهم را محقق می سازد " باشگاه مهارت آموختگان فنی و حرفه ای" می باشد . همچنین رسالت سازمان
آموزش فنی و حرفه ای " توسعه و بهبود منابع انسانی به منظور پذیرش مسئولیت های اجتماعی " می باشد . وجود چنین رسالتی ؛ سازمان را متعهد می سازد تا با ایجاد اعتماد در بین مخاطبان خود ( نیرو ی کار جوان و مستعد ) انگیزه مشارکت آنان را در فرایند یادگیری و یادگیری مبتنی بر هدف را افزایش دهد . اعتماد در بین مخاطبان  و اعضای یک سازمان زمانی به وجود می آید که آنان به این باور برسند که سازمان همواره در فکر آنان بوده و متعهد بر رسالت خود می باشد . یقینا حفظ و توسعه ارتباط با مخاطبان و پیگیری و رهگیری شرایط و وضعیت آنان حتی پس از ترک سازمان از طریق یک نظام مشخص مانند باشگاه می تواند مفید فایده باشد .

    بنابراین ؛ سازمان آموزش فنی و حرفه ای به عنوان یک نهاد اجتماعی که مسئولیت های مهمی در قبال رشد و توسعه جامعه بر عهده دارد و با توجه به ظرفیت ها و پتانسیل های با لقوه وبالفعل  خود از توانایی و استعداد های خاص و ویژه ای جهت حل مشکلات اجتماعی برخوردار است و نمی تواند نسبت به آینده و غایت رسالت خود در قبال مخاطبان ( جوانان مسنعد ) بی تفاوت باشد .

     از اینرو ؛ سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور همواره خود را موظف و متعهد می سازد تا به طروق مختلف که یکی از آنها ایجاد باشگاه مهارت آموختگان می باشد ؛ با سربلندی  و افتخار مسئولیت و  تعهدات اجتماعیش را به انجام برساند . بیکاری جوانان،کمبود فرصت های اشتغال،رکود اقتصادی و عوامل متعدد دیگری که هر یک به نوبه خود مشکلاتی را برای جامعه ای رو به توسعه و بالندگی ایران عزیز را به وجود می آورد،نیازمند تلاش مضاعف و ارائه طرح ها و ایده های است که بتواند در رفع و حل مشکلات مذکور مفید و سودمند  باشد . لذا به عنوان یک ضرورت انکار ناپذیر، تشکیل باشگاه مهارت آموختگان فنی و
حرفه ای در معاونت پژوهش و برنامه ریزی سازمان ارئه می گردد .

 

 

اهداف و مأموریت های باشگاه

1) توسعه و  بهبود  زنجیره ارتباط با مهارت آموختگان CRM

2) ایجاد و گسترش سرمایه اجتماعی از  طریق منابع انسانی دارای مهارت

3) هدایت و پیگری وضعیت مهارت آموختگان خصوصا پس از پایان دوره و در زمینه اشتغال آنها

4) شناسایی و سازماندهی کارآموزان پژوهشگر، خلاق و نخبه در قالب گروههای تخصصی ،جهت تأسیس بانک اطلاعات نخبگان فنی و حرفه ای

5) حمایت و هدایت کارآموزان پژوهشگر ، خلاق و نخبه

6) « باشگاه مهارت آموختگان فنی و حرفه ای » در حکم ستاد هماهنگی، برنامه‌ریزی و هدایت کارآموزان پژوهشگر ، خلاق و نخبه عمل خواهد کرد. (هماهنگی بین جزیره‌های منقطع از کارآموزان در مراکز آموزشی مختلف)

7)  هدایت و تعیین خط مشی گروههای کارآموزان پژوهشگر ، خلاق و نخبه

8) حمایت مادی و معنوی از گروههای کارآموزان پژوهشگر ، خلاق و نخبه

9) ثبت گروههای کارآموزان پژوهشگر ، خلاق و نخبه تحت نظر خود به عنوان NGO های علمی و اخذ تسهیلات لازم از مراجع ذی‌ربط بر عهده این باشگاه است.

10) ایجاد کارگاه های آموزشی ـ پژوهشی در راستای اهداف باشگاه و حوزه‌های مربوط با گروه های کارآموزان پژوهشگر ، خلاق و نخبه

11) برگزاری همایشها و سمینارهای پژوهشی جهت به روز آوری دانش مهارت آموختگان.

12) ایجاد زمینه برای تشکیل کارگروه های پژوهشی - مهارتی و نیز هدایت آنها به سمت پژوهش های کاربردی و آماده سازی کارآموزان پژوهشگر ، خلاق و نخبه جهت محیط های کاری در آینده.

13) کمک به انعکاس و انتشار فعالیتهای گروه های پژوهشی  - مهارتی باشگاه در قالب مقالات، کتاب، سایت اینترنتی و ....

14) تأسیس سایت اینترنتی باشگاه و ارائه به روز و منظم و مستمر فعالیتهای پژوهشی باشگاه.

15) مرتبط سازی گروه های پژوهشی  - مهارتی باشگاه با نهادها و مراکزتحقیقاتی مرتبط و درگیرسازی پژوهشی گروه ها و ایجاد همکاری میان آنها و مراکز تحقیقاتی و مطالعاتی.

 

 

مزایای عضویت در باشگاه پژوهشگران جوان

      تقاضای عضویت داوطلب ها، به لحاظ تطبیق با شرایط آئین نامه عضویت باشگاه، مورد بررسی قرار می گیرد و چنانچه عضویت کسی مورد تأیید قرار گیرد، نسبت به صدور کارت عضویت رسمی برای وی اقدام می شود و با این کارت، امتیازات و تسهیلات زیر اگر کارآموز باشد از طرف شعبه باشگاه در مراکز آموزش فنی و حرفه ای  و یا اگر مهارت آموخته باشد از طرف ادارات کل قابل تخصیص است .

1- امکان استفاده از تسهیلات و امتیازات ویژه اعضاء براساس آیین نامه تسهیلات باشگاه:

         تشویق مادی و معنوی از افرادی که مقالات ISI  یا علمی پژوهشی در حوزه آموزش های مهارت و فناوری تهیه و به چاپ رسانند

         تشویق و حمایت از شرکت در همایش‌های داخلی و خارجی

         تخصیص تخفیف شهریه به کارآموزان موسسات کارآموزی آزاد جهت شرکت در دوره های تحت پوشش سازمان

         امکان استفاده از اولویت جذب و بکار گیری در مراکز آموزشی سازمان به عنوان مربی حق التدریس

         مساعدت در تألیف کتاب

2- اطلاع رسانی و امکان شرکت در همایش‌ها، هم‌اندیشی‌ها و گردهم‌آیی‌های تخصصی ویژه اعضاء

         امکان استفاده از تسهیلات مالی باشگاه برای اجرای طرح‌های پژوهشی تعریف و تصویب شده

         امکان شرکت در اردوها و مراسم ویژه فرهنگی باشگاه

         امکان حضور در نشست‌های تخصصی و کارآفرینی باشگاه

         امکان تحصیل در دوره های آموزشی طرح هجده ماهه بدون نیاز به شرکت در آزمون ورودی 

         شرکت در دوره های آموزشی باشگاه، از قبیل کارگاههای آموزش مقاله نویسی، روش تحقیق، جستجوی اینترنت و نظائر آن

         شرکت در مسابقات باشگاه و رقابت با سایرین

         بازدید از مراکز علمی و صنعتی و نمایشگاههای تخصصی

منبع : سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.